Sju poäng till Borås !

06 DEC 2021 13:36
  • Uppdaterad: 06 DEC 2021 13:36

Första omgången av seriespelet i VSBGF serie inne 21-22 är nu avklarat för Borås del och det var i div2 på hemmaplan. Serien innehåller fyra lag med dubbelmöten i varje seriespels omgång.
Som ni ser i rubriken blev det sju poäng denna första omgången och det kanske var några poäng mindre än vad vi kanske hade räknat med.
Första matchen spelades mot Göteborg och som vanligt kan man väl säga att vi har väldigt svårt att få poäng mot dom och denna gången var det inget undantag mot det påståendet utan det blev förlust med två slag.
I vår andra match mot Askim blev det två poäng med bra spel av killarna och de noterades för dagens lägsta lagresultat på 155.
Den tredje matchen för dagen blev det programenligt en seger mot Uddevalla.
Nu i den fjärde omgången var det åter dags att möta vår mardrömsmotståndare Göteborg och trenden höll i sig även om vi i denna matchen kom att dela på poängen.
Askim stod som motståndare i omgångens femte match och här gjorde vi ett riktigt bottennapp resultatmässigt sett då vi fick se oss besegrade med hela 19 slag och det är kanske inte riktigt accepatbelt på hemmabanor.
I dagens sista match blev det åter vinst mot Uddevalla.
Veijo Lehikoine var bäst i laget denna omgången med ett snitt på 33,5 över fem matcher.
Ni kan se alla resultat här.

Samtidigt spelades också div 3 här, tråkigt nog så lämnade Hårdton IK från Vänersborg återbud och fick således lämna WO i sina matcher.
I denna serie finns också två lag från Norge med, trevligt med lite nordisk förbrödring.
Laget från Norge Christiani MC leder div 3 på max antal poäng.
Omgångens spelare över båda divisionerna var Magnus Söhrström från MGK Warberg med ett snitt på 27.8 över fyra serier.
Resultaten i div 3 finns också på resultatlänken ovan.

Nästa omgång av seriesplet spelas i Göteborg (Alelyckans sportcenter) 29-30 januari 22.

Skribent: Stig Lundgren

Spelprogram & resultat inne 22-23